Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2265 Maria Haraldsen - Økonomisk støtte til fredet låve på gården Hauge på Hvaler

fikk på styremøte 21. oktober 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til sikring og oppretting av låven på Hauge 21 på Vesterøy på Hvaler

Låven på Hauge 21 på Hvaler i Østfold ble bygget i 1789 og tilhører en av de eldste gårdene her. Marianne Haraldsen overtok gården etter sin far som døde i 2010.

Det betyr veldig mye for henne å få istandsatt denne låven og ikke minst for bygde samfunnet ellers. Dette er en plass med mye historie, og det vil være trist og se at gamle minner forfaller.

Spesialist på gamle verneverdige låver har regnet ut at de totale kostnadene vil komme på kr. 850.000. Imidlertid vil prosjekt gå over lengre tid, og ethvert tilskudd vil komme til nytte i oppstarten.

Låven må først og fremst rettes opp og sikres mot rasfare og kollaps. Mye hardt vær forekommer på Hvaler og kollapser den, så er det usikkert om den kan bygges opp igjen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss