Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2287 Trappen Motiveringssenter - Ny sykkel

fikk på styremøte 3. desember 2014 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 for en sykkel

Trappen Motiveringssenter er en ideell, nøytral, partipolitisk og ideologisk uavhengig frivillig organisasjon som driver med ettervern for tidligere rusmisbrukere (elever). De som kommer hit er enten i eller ferdig med medikamentfri behandling eller fengsels-straff, og trenger oppfølging fra den dagen de skal stå på egne ben igjen.

Trappen har eksistert i 10 år, 34% av elevene som har vært på Trappen er kommet seg videre i livet og 80% av de som har fått samfunnstjeneste her har gjennomført den.

Trappen følger opp sine elever med tanke på at de arbeider seg «tilbake til livet». Noen av våre målsettinger for elevene er;

- Mestring av rusproblemer
- Mestring av dagliglivets utfordringer
- Fritidsaktiviteter
- Yrkesrettet aktivitet
- Rusfritt nettverk
Trappen ønsker nå å starte en sykkelgruppe for å trene til sykkelritt som bla. Bergen – Voss og har tilknyttet seg en frivillig proff trener.
- Trappen trenger derfor 3 – 5 sykler som ligger på mellom kr. 15 – 20.000 stk.
- Trappen ønsker å tilby elevene klatrekurs hvor de kan ta Brattkort og Instruktørkurs.

Videre satses det på; Fjell og løpegrupper, rafting, paintball og aktive fjellturer

Trappen har to kostholdsveiledere som er kurset hos SAFE, som også er trenere for elevene på Elixia treningssenter, og en frivillig kokk som lærer elevene å lage sunne, rimelige måltider samt flere frivillige turgåere.

På Trappen Maritime jobber elevene med bla trebåter og for Kystkultursenteret.
Et sundt kosthold pluss fysisk trening og moro i skog og mark, er alfa og omega for å klare seg videre i livet, og Trappen Motiveringssenter søker derfor Stiftelsen UNI om kr. 20.000 til dette. Det er søkt om kr. 60.000 hver fra diverse andre stiftelser.

http://www.trappenmotivering.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss