Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2325 Norsk Folkemuseum - Nytt kjøleanlegg for sentralmagasin ved Norsk Folkemuseum

fikk på styremøte 3. desember 2014 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til støtte til nytt kjøleanlegg for sentralmagasin ved Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum ble grunnlagt i 1894 og flyttet til Bygdøy i 1898. I 1907 ble Kong Oscar IIs Samlinger verdens første friluftsmuseum innlemmet i museet.

Siden har museet samlet gjenstander og bygninger fra hele Norge og har bygninger fra middelalderen og frem til vår tid. I dag har museet en unik samling av fredede og verneverdige bygg.

Norsk Folkemuseum på Bygdøy har en bygningsmasse med ca. 160 antikvariske bygninger. Gjenstandssamlingen omfatter ca 160.000 gjenstander, og nærmere 300.000 enheter som til sammen belyser de arbeids- og dagligliv i Norge gjennom 500 år. Samlingene inneholder gjenstander fra by og bygd, knyttet til hjem og bomiljø, landbruk, våpen, leketøy, musikkinstrumenter og kirkekunst. Museet har dessuten en stor samisk samling.

En vesentlig del av disse gjenstandene er stilt ut i museets utstillinger, men mesteparten oppbevares i magasin under overvåking av museets konservatorer. Sentralmagasinet sto ferdig tidlig 1990-tallet og rommer unike gjenstander som krever stabile og spesialtilpassede klimaforhold under oppbevaring.

Anlegget har vært forsvarlig vedlikeholdt hvert år, men er nå modent for utskifting og bør erstattes i løpet av vinteren 2015, og før anlegget bryter sammen.

http://www.norskfolkemuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss