Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2332 Løkta Museumsforening - Brannvarslingsanlegg til Løkta Museum, Sjyhåjen

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til brannvarslingsanlegg på Sjyhåjen

Løkta Museumsforening eier Sjyhåjen, Løkta Museum, på Løkta i Dønna kommune. Stedet er en del av et tidligere småbruk og består av et nordlandshus fra 1800-tallet, et fjøs fra mellomkrigstiden og et uthus fra sist på 1940-tallet samt en hage tilknyttet våningshuset. Eiendommen er på ca. 7 mål.

Området, ute og inne, brukes til museumsformål. Løkta har lange tradisjoner som ei jordbruksøy, og jordbruk er den viktigste næringsveien også i dag. Stedet regnes derfor som et landbruksmuseum som tar vare på og dokumenterer redskaper, gjenstander, dokument, bilder, fortellinger m.m. som viser landbrukshistorie fra gammel tid på Løkta.

Alle 3 bygninger og hagen er restaurert med en enorm dugnadsinnsats, og ferdigrestaurering av bl.a. låve og kjeller på uthus er under planlegging.

Det holdes regelmessige arrangementer gjennom året med museale formål: Utstillinger, foredrag, omvisninger osv. hvor man søker å gjøre Løktas historie kjent. Stedet er godt besøkt av bygdas folk, turister og andre og det samarbeides med Løkta idrettslag og Løkta skole.

Nå er det et ønske om å få installert et moderne brannsikringsutstyr

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss