Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2334 Rendalen Røde Kors Hjelpekorps - Utstyr til oppdrag i krevende lende

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 til utstyr for oppdrag i krevende lende

Landsrådet for hjelpekorps og ressursgruppen for Krevende lende ser at det er behov for slike grupper i hvert distrikt. Hedmark hadde ingen med denne kompetansen da kurs i samarbeid med Os, Tynset og Tolga ble avholdt i august.

Det er mange som går seg bort eller skader seg i bratt terreng ned mot elver eller i fjellet og AMK må stadig ha hjelp fra hjelpekorps for å hente ut pasienter fra ulendt terreng der en ikke kommer frem med ATV/scooter o.l.

Krevende lende innbefatter opplæring i enkel sikring for mannskap og uthenting av personer som er uskadet/lettere skadet, og også transport av skadet på båre. Det er stadig økende krav fra redningstjenesten, så vel den frivillige som den profesjonelle, og dette kurset økte kompetansen til personell som deltar i slike redningsoppdrag.

Siden samarbeidspartnere er spredt over store areal, er det viktig å ha utstyr tilgjengelig i de lokale hjelpekorps for raskest mulig respons når alarmen går. Imidlertid er dette utstyret kostbart å anskaffe.

https://www.rodekors.no/distriktsider/hedmark/lokalforeninger/rendalen/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss