Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2347 Bogstad Gård - Tak og pipereparasjoner ved Vestre paviljong

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 600.000 til tak og pipereparasjoner ved Vestre paviljong

Bogstad Gård eies av Bogstad Stiftelse, og drives som en avdeling ved Norsk Folkemuseum.

I Riksantikvarens vedtak om fredning av Bogstad Gård står det bl.a.: Formålet med fredningen er å bevare Bogstad gård som det sentrale anlegget i Bogstadgodset, et unikt anlegg med en storhetstid fra ca. 1750 til 1955.

Bogstad gods er dessuten et sentralt historisk sted for begivenhetene knyttet til tiden rundt 1814. Fredningen skal sikre kulturhistoriske verdier knyttet til anlegget som helhet. Fredningen skal sikre de materielle sporene etter godseiere, ansatte, husmenn og arbeidsfolk, og gi mulighet for en forståelse av næringsgrunnlag, drift og livsførsel ved Bogstad. Fredningen skal ivareta de historiske verdiene knyttet til Bogstadgodset som en kompleks sosialstruktur. Et helt lite samfunn med ulike arbeidsfunksjoner og sosiale sjikt - et materielt avtrykk av det norske standssamfunnet.

Mange tiltak har blitt gjennomført i den senere tid, men gårdsanlegget har fremdeles mange utbedringsbehov som ble befart og gjennomgått. Det ble fastslått av tak over sidefløyen mot vest, Vestre fløy og Vestre paviljong, samt Stabburet fra ca. 1790 måtte prioriteres.

Driftsbudsjettet gir dessverre ikke rom for store prosjekter og investeringer, og man ser seg derfor nødt til å søke om bidrag utenifra til de siste takreparasjonene på hovedanlegget, fra ca. 1790.

http://www.bogstad.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss