Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2356 Mandal Røde Kors Hjelpekorps - Anskaffelse av Rescuerunner vannjet

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til kjøp av Rescue Runner vannjet for Mandal Røde Kors Vann- og elveredningsgruppe

Mandal Røde Kors Hjelpekorps er et av til sammen 320 hjelpekorps i Norge. Deres hoved oppgave er å bistå ved lete- og redningsaksjoner. På landsbasis har hjelpekorpset 13000 medlemmer som til enhver tid er klare til å rykke ut for å hjelpe medmennesker i nød. Hjelpekorpset har spesialisert seg på en rekke fagfelt, slik som for eksempel pasienttransport utenfor vei, ambulanse transport, skredredning, redning i bratt lende, vann/elveredning og søk etter savnede. Mannskapene blir utdannet etter kursplaner utviklet av Norges Røde Kors Hjelpekorps som er den største frivillige aktøren i redningstjenesten i Norge.

På bakgrunn av de alvorlige ulykkene som har skjedd på sjøen i Mandal’s nærområde de siste årene, samt den store aktiviteten det er på de mange elvene i distriktet, har man sett behovet for en søk og redningsgruppe med spesialkompe-tanse til søk og redning i og ved vann og elv.

Mandal Røde Kors vann og elveredningsgruppe ble startet opp, og har pr. i dag 25 medlemmer som har fått utdanning og spesial utstyr til å drive effektive søk og redningsoppdrag. Gruppen har den høyeste kompetansen som finnes innen elveredning på Sørlandet, og 10 av mannskapene har internasjonal sertifisering.
Gruppa ble operativ i 2013 og har allerede vært i aksjon flere ganger. Det finnes i dag ingen tilsvarende redningsressurs på Sørlandet.

Mandal Røde Kors Vann og Elveredningsgruppe har sett at ved ulykker i vann/elv er tidsfaktoren viktig for et godt resultat. Det er derfor et ønske å anskaffe en Rescue Runner vannjet. Den vil gjøre gruppen i stand til å søke over mye større områder på kortest mulig tid. Dette vil øke overlevelses sjansen til den forulykkede betraktelig.

Rescue Runner er en vannjet/scooter spesialbygget for redningstjenesten. Den er robust bygget og enkel å manøvrere. Den har vannjet som gjør at den kan brukes på grunt vann, den er lavt bygget for enkelt å kunne plukke opp forulykkede. Den er hurtig og kan søke over store områder, og den er enkel å snu om den skulle velte.

https://www.rodekors.no/distriktsider/vest_agder/lokalforeninger/mandal/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss