Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2362 Gifstad Grendelag - Skifte av elanlegg

fikk på styremøte 11. februar 2015 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til skifte av elanlegg ved Gifstad Grendelag

Gifstad Grendelag ble stiftet i 2013 med formål om å vedlikeholde og drive gamle Gifstad Skole som grendehus.

Gifstad grendeskole ble bygget og tatt i bruk i 1889. I 1964 ble skolen nedlagt, og har etter denne tid manglet vedlikehold.

Snåsa kommune overdrog skolebygningen til grendelaget kostnadsfritt i 2011 mot at grendelaget vedlikeholder og driver bygningen som grendehus.

Som startkapital for restaureringsarbeidet skulle det selges andeler på kr. 500. Hittil er det solgt 60 andeler.

I 2013 fikk grendelaget tilskudd på kr. 107.000 fra Norsk kulturminnefond til restaurering av vestveggen og husets vinduer. Dette arbeidet er snart sluttført.

For at bygningen skal kunne brukes til sosiale samlinger, selskaper, møter m.m. må grendehuset ha et kjøkken med nødvendig elektrisk utstyr som krever mer enn dagens elanlegg. Elektromontør betegner dessuten anlegget som brannfarlig og bør skiftes ut.

Nord Trøndelag elektrisitetsverk har lagt ny hovedtilførsel frem til bygningen. Riving og fjerning av det gamle anlegget samt innlegging av ny tilførselskabel vil bli utført på dugnad.

Nord Trøndelag fylkeskommune har vurdert bygningen å ha kulturhistorisk verdi og den gamle skolebygningen er eneste SEFRAK-registrerte skolehus i Snåsa kommune.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss