Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2384 Stift. Gamle Stamsund - Utbedring av brannfarlige ovner

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til brannsikringstiltak

Stiftelsen Gamle Stamsund er en ideell stiftelse som har eid en liten landfast holme med tre påstående autentiske buer og brygger siden overtakelse av fiskeribedriften der i 1990. Bygningene har blitt renovert og restaurert sakte men sikkert med midler fra blant andre Kulturminnefondet, Nordland fylke og Vestvågøy kommune.

Styret i Stiftelsen er opptatt av å ivareta og å opprettholde arkitekturen som bygger på en sterk kulturarv i det nordlige kystsamfunnet og all utbedring hensyntar den originale utforming og materialbruk. Driften har alltid vært drevet på dugnad av et ulønnet styre.

For få år siden ble det gjort et kraftig løft, der Peder Yttervik-brygga som nærmest sto til nedfalls, ble sikret og trekaia utenfor ble satt i stand. De tre bygningene er Kallebua og Herberget i tillegg til PY-brygga, leies ut til kulturbasert næringsvirksomhet og til en liten seilforening, alle på langsiktige stabile kontrakter. Styret ønsker å fremme aktivitet i lokalsamfunnet gjennom driften av eiendommene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss