Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2387 Marit Dorthea Jølle - Restaurering av verneverdig skipperhus i Eikvåg

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til restaurering av verneverdig skipperhus i Eikvåg

Sør for Farsund finner man Loshavn og Eikvåg, tettbebygde idyller med noe av den best bevarte trehusbebyggelsen på Sørlandet. De vakre uthavnene har sin historie tilbake fra tidlig 1700-tallet. Under Napoleonskrigen (1807-14) var Eikvåg og Loshavn betydelige kaperhavner, og Eikvåg var en god ankerhavn ved dårlig vær eller islagt sjø. Eikvåg er første gang nevnt i protokoll fra 1600-tallet, men ved folketelling i 1706 ble det registrert 9 familier der og det kunne gå ut opptil 100 seilskuter fra området daglig.

Marit Dorthea Jølle er eier av et gammelt toetasjes midtgangshus på brygga i Eikvåg v/Loshavn, og er ifølge SEFRAK-registeret antatt oppført i ca 1770. Huset er dermed et av de eldste husene i uthavna Eikvåg og er et viktig og verdifullt kulturminne i uthavna med mange gamle bygningsdetaljer i behold. Huset har alltid vært i familiens eie, og hennes barn er 9. generasjon i huset. Husets grunnmur er i ferd med å rase ut.

Gjennomføringen av restaureringsarbeidet skal utføres av håndverkere med lang erfaring, og målet er å bruke samme type materialer og håndverksteknikker som opprinnelig.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss