Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2392 Marit og Jo Olav Kvarberg - Restaurering av våningshuset på Odde

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til restaurering av det gamle våningshuset på Odde

Marit Kvarberg overtok i 2012 småbruket Odde. Bygningen er Sefrak-registrert til tidlig 1800. På småbruket er det et gammelt tømmerhus, som opprinnelig var våningshus. Dette trenger nå istandsetting for at det kan beholdes og man innstilt på å sette det tilbake til opprinnelig stand. Det er også et stabbur på samme småbruk fra ca. samme tidsepoke.

I 2013 ble det av Randsfjordmuseene utført en befaring, som konkluderer med bl.a. følgende: Begge de gjenstående tømmerbygningene i tunet på Odde er meget autentiske og har beholdt særpreg og egenart, noe som i dag er meget sjeldent. Det anbefales å søke kulturminnefondet og andre støtteordninger for bevaring av bygninger med store kulturhistoriske verdier. Handverkere bør være bevisst på historisk bygningsvernarbeid.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss