Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2402 Gerhard Eikeland - Skifte av dekk og skifte av råteskader på Agentbåten Quest

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til skifte av dekk og skanndekk, samt skifte av råteskader på spant, bjelkevegger og hud på Agentbåten Quest

MB Quest representerer gruppen Agentbåter som ble bygget fra 30 årene og fremover som et salgskontor på kysten. Båtene gikk med salgsagent, nye varer og mannskap til kundene rundt på kysten i vest og nord. Quest ble bygget for Hansa Bryggerier i 1943, men rekvirert av tyskerne under krigen, og er en av de siste av disse båtene som er i original stand og godt vedlikeholdt.

M/B Quest har formell status som verna skip.
Fartøyet var i aktiv bruk som agentbåt for Hansa Bryggeriet under navnet Hansa II frem til den ble solgt i 1972 og i 1976 videresolgt til dagens eier; Gerhard Eikeland.

Båten har siden vært i aktiv bruk og deltar på en rekke kystkultur samlinger gjennom året. Den er åpen for publikum og eier er svært opptatt av historien som følger med. Både barnehager og skoler får besøke båten og blir invitert på turer i nærområdet kostnadsfritt. Dette for å fremme kunnskap og viten om kystkultur for unge, og tjener også som samlingspunkt i Åstvedtvågen der den ligger til daglig, vinter som sommer.

Nye generasjoner vil etter hvert ta over bruk og vedlikehold av fartøyet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss