Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2421 Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl - Oppgradering av brannvarslingssystemet

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 104.000 til oppgradering av brannvarslingssystemet på S/S Statsraad Lehmkuhl

Stiftelsen SS Statsraad Lehmkuhl ble opprettet av Hilmar Rekstens Allmennyttige Fond i 1977 med formål å søke seilskipet Statsraad Lehmkuhl bevart for etterslekten og gi en bruksanvendelse i samsvar med skipets tradisjon, herunder maritim yrkesopplæring. S/S Statsraad Lehmkuhl er ett av 3 nasjonale flaggskip og er Norges største og eldste skværriggede seilskip, bygget i Bremerhaven i 1914.

Stiftelsen har mottatt bekymringsmeldinger fra skipets ledelse på mangelfull kapasitet og stabilitet for informasjonsutveksling med land. En situasjon som er spesielt uheldig for de årlige transatlantiske tokt. Styret har derfor initiert en egen risikoanalyse som avdekket periodiske problemer med å motta/levere e-mail om bord og problemer med å få oversendt data tidsnok til nasjonale myndigheter før havnebesøk. Nøysom husholdning har resultert i et lappverk i skipets IKT-utstyr.

I desember 2014 besluttet det derfor besluttet å oppgradere skipets IKT-kapasitet og gå til anskaffelse av nytt satellittsamband. De sikkerhetsmessige gevinster er først og fremst knyttet til en stabil løsning med tilgang på vær- og navigasjonsdata, samt synkronisering av vedlikeholds- og ISM-systemer, som må på plass for å kunne få godkjenning fra Sjøfartsdirektoratet.

http://www.lehmkuhl.no/hjem/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss