Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2423 Stift. Sørlandets Maritime VGS - 4 komplette sett med UHF til brannlag med oppkopling til hjelmen

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 36.000 til 4 komplette sett med UHF til brannlag med oppkopling til hjelmen

Stiftelsen Sørlandets Maritime VGS med Skoleskipet Sjøkurs er en privatskole med 60 VG1 og VG2 elever, og ble stiftet i 1918 av Skibsreder O.A.T. Skjelbred og hustru.
Stiftelsen har som ideelt formål å gi ungdom opplæring i sjøens yrker etter de retningslinjer som lovverket gir for yrkesopplæring. Undervisningen skal følge læreplaner godkjent av departementet, og det legges særlig vekt på å lære elevene sjømannskap, orden og disiplin.
Skolen har 60 ungdommer om bord og et mannskap på 16, samt 4 lærere og en rektor. På noen av toktene er det i tillegg med 30 elever og lærere fra landbaserte skoler for å gi disse en sjøens opplevelse. Skolens sertifikater gir mulighet til å ha 150 personer om bord under seilas.

Det er ønskelig å ha samband mellom alle røykdykkerne i brannlagene om bord. I dag er det kun lagleder for hvert brannlag som har kommunikasjon med kommando sentralen. Man har erfart under øvelser, at dette kan føre til misforståelser da ikke alle i laget hører kommunikasjonen. Alle bør derfor ha kommunikasjon i brannhjelmen, og misforståelser kan unngås. Dette vil også høyne sikkerhetsnivået ved en eventuell brann om bord.

Det er også ønskelig å få kjøpt inn UHF-sett med hodemikrofon montert inne i hørselsvernet til de som har hovedansvaret for å lede fortøyningen forut på skipet. Her er det mye støy i området fordi dieselmotor for baugpropellen er plassert her. Støyen fører til en del situasjoner hvor beskjed over UHF ikke høres. Verneombudet har gitt melding om at sikkerheten under fortøyning ikke er god nok på grunn av mangel på hørselsvern.

http://www.sjoekurs.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss