Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2527 Helge og Heidi Haugland - Hagepaviljong i Steinberget 14

fikk på styremøte 3. juni 2015 i Stiftelsen UNI kr. 10.000 til rehabilitering av hagepavlijong i Steinberget 14

Helge og Heidi Haugland bor i, og eier en gammel villaeiendom i Trondheim. Eiendommen bestående av bolighus i 2 etasjer med hagepaviljong, i hage, har høy antikvarisk verdi (klasse B).

Søknaden gjelder hagepaviljongen som er bygd i to etapper. Byantikvaren i Trondheim uttaler bl.a.: Havepaviljongen og lekestuen "kirken" i Steinberget er en liten, unik og svært interessant bygning med mange bevarte spor og aldersverdier. Den tilhører en av de helstøpte nyklassisistiske villaeiendommene i kulturmiljøet i Steinberget, som er klassifisert med meget høy antikvarisk verdi på kommunens kulturminnekart. Eiendommen ligger innenfor hensynssone kulturmiljø i kommuneplanens arealdel. Byantikvaren i Trondheim anbefaler de tiltak som planlegges for restaurering av bygningen.

Bolighuset er bygd i 1919 og paviljongen like etter dette. Paviljongen består av to deler, Hus 1 og Hus 2, og det antas at Hus 1, lengst sør, er bygd først.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss