Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2561 Karine og Didrik Falck-Pedersen - Restaurering av kvernhus i Vestre Slidre

fikk på styremøte 3. juni 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til restaurering av kvernhus i Vestre Slidre

Karine og Didrik Falck-Pedersen er et søskenpar som har arvet et hyttetun av sin far på Syndin i Vestre Slidre som igjen arvet det etter sin far. På tomten, et stykke unna tunet, står et gammelt kvernhus som trenger rehabilitering.

Det er planer om å la kvernhuset stå åpent om sommeren slik at forbipasserende kan gå inn å se, og der vil bli satt opp en plakett utenfor og inne i kvernhuset med en historieredegjørelse, samt med informasjon om støttegivere. Med dette ønsker de å bidra til lokal historieopplysning og skape interesse for norsk bygdekultur.

Bekkekvern er en kvern som blir drevet av vannkraft fra en kvernkall med selve kvernen montert i et kvernhus. Bekkekverner ble innført i Norge i siste del av middelalderen og den var mange steder i utkant-Norge i bruk til etter 2. verdenskrig.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss