Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2599 Salten veteranbåtlag - Reparasjon av kjøl en på M/S Blomøy

fikk på styremøte 25. august 2015 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ny båt for Lillesand Røde Kors

Salten Veteranbåtlag er en stiftelse som har vært i virksomhet siden 1991. Lagets hovedformål er å fremme kystkultur og bevare båter knyttet til denne. Laget har ca. 90 medlemmer som driver 2 skuter: M/S Blomøy og M/S Bolga. Begge skutene er erklært verneverdige av Riksantikvaren. Salten Veteranbåtlag driver befordring av passasjerer og gir store opplevelser i fjordriket, vesentlig knyttet til kommunene Saltdal, Sørfold, Steigen og Bodø.

M/S Blomøy drives etter prinsippet vern gjennom bruk. Mannskapene tar ingen betaling og all inntekt går uavkortet til skuta. Salten veteranbåtlag har arbeidet seg gjennom skroget siden de overtok båten i 1991. Siste prosjekt var ny stevn i 2013. Under slipsetting på Patentslipen A/S i Ballstad i slutten av april 2015, ble det avdekket et makkangrep på en del av kjølen. Årsaken er at det er rustet hull i kjølskoen. Dette kunne vanskelig oppdages tidligere fordi kjølen hviler på mange "puter" under slipsettingen som da dekker til dette området for en stor del. Det ble gjort en del tiltak under slipsettet på Ballstad for å stoppe eventuelle levende organismer fra ytterligere skade, men kjølen må utbedres så snart som mulig.

http://www.saltenveteranbaatlag.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss