Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2677 Kviknes Hotel AS - Brannsikring

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til brannsikring av Kviknes Hotel

Gjestgivertradisjonene på Kvikne strekker seg tilbake til 1752. Hele tiden har familien Kvikne vært vertskap på hotellet ved Sognefjorden. Sigurd Kvikne har nå den daglige ledelsen, sammen med søstrene sine Marta og Kari.

Hotellet har stor verdi som trehusarkitektur i sveitserstil, og har en mengde kunstverk og klenodier, som gir det et helt spesielt preg. Nye brannkrav gjør at en oppgradering er helt nødvendig. Ny brannsikker kledning på vegger, himling og underside av trapper, og nye brannklassifiserte dører med tidsriktig preg til hotellrom - i tillegg ny brannvarsling, nødlys, meldere og ledelys.

Riksantikvaren uttaler blant annet: Kviknes hotell var det største og mest fasjonable av hotellene ved Sognefjorden, og hadde 200 senger da det sto ferdig i 1913. Dampskipene, både rutetrafikken og cruiseskipene, hadde stor betydning for fremveksten av turismen. Thomas Cooks reisebyrå arrangerte pakkereiser til Norge allerede på slutten av 1800-tallet, og det var derfor ikke bare de rikeste som hadde råd til å bo på Kviknes hotell. Hva som gjorde hotellet særlig berømt var at keiser Wilhelm II i en årrekke la til i Balestrand og var gjest på Kviknes hotell. Flere kunstnere bygget hus i Balestrand og tjente gode penger på turistene.

Det historiske bygget på Kviknes Hotel fra 1913 er ett av landets desidert viktigste kulturhistoriske hotellbygninger og en omfattende brann vil kunne medføre tap av viktige nasjonale verdier.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss