Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2679 Stiftelsen Haugesjøen - Fornying av hardangerjakten "Johanne Karina"

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til vøling og motor- og gearkasse på hardangerjakten Johanne Karine

Stiftelsen Haugesjøen ble stiftet i 1981. Stiftelsens formål er å drive yrkesmessig attføring, samt sosial og kulturell virksomhet uten økonomisk utbytte gjennom aktivisering av ungdom. I stiftelsens virksomhet skal det legges særlig vekt på maritim kystkultur gjennom bevaring av fartøyer og sjøhus. Stiftelsen har siden starten holdt til i de gamle sjøhusene på Kortanes, nord på Risøy i Haugesund.

Hardangerjakten «Johanne Karine» er samme type fartøy som velkjente «Gjøa» og er bygget ved samme verft i Sunnhordland i siste halvdel av 1800-tallet. Fartøyet har hatt en mangslungen tilværelse både som fraktefartøy og noen år som fritidsfartøy før stiftelsen overtok en temmelig nedslitt båt i begynnelsen på 1980-tallet.

Båten var ferdig restaurert i 1989 og har nå i over 25 år vært i full virksomhet for å understøtte virksomhetens ideelle formål. Over tusen ungdommer har gjennom disse årene hatt stor nytte av å delta i alternative pedagogiske opplegg.

De siste par årene har stiftelsen vært en tung bidragsyter til den lokale oppfølgingen av Regjeringens satsing på fattigdomsbekjempelse. Gjennom et tett samarbeid med en rekke frivillige organisasjoner som følger opp barn og ungdom fra vanskeligstilte familier både i økonomisk og psykisk forstand, blir «Johanne Karine» benyttet for å gi et stort antall familier i målgruppen gode opplevelser gjennom tokt i nære kystfarvann i Rogaland. Denne intensiverte bruken av «Johanne Karine» har ført til at hardangerjakten nå trenger en skikkelig vøling av motor- og girkasse.

http://haugesjoen.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss