Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2697 Stiftelsen Soon Sjøskole - Overhaling av motoren på MS Hausten

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til overhaling av motoren på MS Hausten

Stiftelsen Soon Sjøskole er en alternativ maritim ungdomsskole som ble etablert i 1989 som en privat stiftelse. Skolebygningen er i den gamle, ærverdige Birkelandsgården som ligger rett ved Dampskipskaia i Son. Til kaia ligger skolens to båter; seilfartøyet MS Hausten og fiskebåten Elinor.

Soon Sjøskole er en privat skole, fullfinansiert av Staten på lik linje med ordinære ungdomsskoler, men er et frivillig alternativ. Det er mulig å gjennomføre hele ungdomsskolen her, eller velge å være elev for en kortere periode.
De som driver Soon Sjøskole har lang og bred erfaring fra offentlig skole og fra maritime miljøer.

Skoleskipet MS Hausten ble bygget i 1916 og er en kutter bygget i Ølve i Hardanger, Båten må kontinuerlig vedlikeholdes for å møte kravene fra skipskontrollen for å opprettholde passasjersertifikatet. Skolen ønsker svært gjerne å kunne fortsette å bruke MS Hausten i sitt pedagogiske opplegg.

http://www.soonsjoskole.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss