Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2721 Olav Ivarson Ragde - Kjemikalbehandling av Ragdetunet

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til kjemikaliebehandling av Ragdetunet

Bygningene på gården er SEFRAK-registrert. Hele tunet er i god stand og opprinnelig fargebruk, materialer og utforming er bevart. Smia er spesielt interessant og blir vurderet for fredning. Den er også interessant for Odda som samfunn. Elever ved videregående skole arbeider i det som var smia på Smelteverket, men vil kunne ha utbytte av å se hvordan man smidde på gårdene før i tiden.

Ragde gård ligger rett ved sentrum, men her har tiden stått stille og gården vitner om hvordan man levde før industrien kom til stedet. Gården er i tilsynelatende god stand, men undersøkelser har vist at bygningene er angrepet av tremark. Det er fare for at bygningene som er mest angrepet, spesielt smia, får strukturelle skader.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss