Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2727 Fredrikshald Sømandsforening - Sikkerhetsutstyr for M/S Fredrikshald 1

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til sikkerhetsutstyr for M/S Fredrikshald 1

Fredrikshald 1 ble levert som lastedampskip fra Nylands Mek. Verksted i 1890 til Fredrikshald Dampskipsselskap i Halden. Båten var 87 fot og ble satt inn i lasterute mellom Halden og Oslo. Skipet gikk ned i 1912 p.g.a. overlast, men ble hevet og satt i fart. I 1916 gikk skipet ned på ny og ble også denne gang hevet og satt i fart.

I 1928 ble skipet omdøpt til D/S Halden samtidig som selskapet skiftet navn til Halden Dampskipsselskap. Under trefningene i Oslofjorden morgenen 9. april var D/S Halden på vei til Oslo. Da skipet passerte Drøbak havnet det i kryssilden mellom «Blücher» og festningen Oscarsborg. Livbåten og skorsteinen og ble truffet, men D/S Halden greide å ta seg tilbake til Drøbak.

I 2006 ble skipet kjøpt av Fredrikshald Sømandsforening som døpte skipet om til M/S Fredrikshald 1. Skipet er nå på Riksantikvarens verneliste.

Fartøyet er pr i dag under restaurering, blant annet ferdigstillelse av brodekk, styrehus og lugarinnredning. Fartøyet må utstyres med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss