Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2751 Hans Henrik Horneman - Brannsikring av Reins Kloster

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til brannsikring av Reins Kloster

Gården eies i dag av Hans H. Horneman. Horneman er 10. generasjon som driver slektsgården. Parken på eiendommen er åpen for allmenheten og er et yndet turområde med opparbeidede stier. Store deler av hovedbygningen er istandsatt over tid. Tunet, som består av hovedbygning, meieribygning, borgstue og ruiner, er også tilgjengelig for innbyggerne. Her blir det avholdt ulike arrangementer og konserter med ruinene som bakteppe.

Horneman har siden 2001 drevet økologisk drift av gården. Med grunnlag i gårdsdriften har Horneman utviklet produktene Reins Kloster is, -brus, - øl og -akevitt i selskapet Reins Kloster A/S. Produktene er laget på melk fra gården og råvarer lokalt på Fosen.

Reins Kloster er et fredet kulturminne og omfatter flere bygninger - hovedbygning, meieribygning, fjøs, borgstue, bur og Haugestuen.

Hovedbygningen, meieribygningen og borgstuen ligger tett og på samme tun. Det samme gjør “gammelfjøset”, det nye fjøset og bolighuset. På grunn av tettheten og volumet av bygningsmassen er faren for spredning av brann fra et bygg til et annet stor. Eksteriør og interiør, hage- og parkanlegg inngår også i fredningen.

I samråd med Riksantikvaren, er det utarbeidet en brannteknisk rapport. Rapporten har vurdert risiko for brann og strategi for vern og tiltak.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss