Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2756 Kystlaget M/S Søgne v/Svein og Greta Hoel - Brannsikring, flåter og redningsutstyr for M/S Søgne

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 øremerket oppdatering av flåter og vester om bord i M/S Søgne

«M/S Søgne» ble bygd i Søgne i 1936, og er en liten bygderutebåt/melkerute med stor verneverdi lokalt og regionalt. Slike små rutebåter har vært vanlige langs store deler av kysten helt opp til 1970-tallet, særlig på Vestlandet og i Nord-Norge. Det er imidlertid svært få av denne kategorien båter som er bevart.

«M/S Søgne» gikk i rutetrafikk frem til 2. verdenskrig, men ble da konfiskert av tyskerne og brukt til fraktfart på sørvest-landet. Fra 1955 var Gjeving base for fartøyet, og i 1988 ble fartøyet solgt til Aust-Agder Trafikkselskap A/S som i 1990 solgte det videre til «Søgnes venner».

Båten ble i 2003 kjøpt av kystlaget MS Søgne og er nå eid av søskenparet Greta og Svein Hoel, Lyngør og drevet sammen med kystlaget.

Kystlaget M/S Søgne ble stiftet 8. juli 2004, og har i dag mer enn 300 medlemmer. Medlemmene har nedlagt mange tusen dugnadstimer de siste 11 årene, og foreningen er fortsatt aktiv. Foreningen kjører turer primært for foreningens medlemmer, men tar også jevnlig med seg skoleklasser, speiderforeninger samt bryllupsfeiringer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss