Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2763 Stiftelsen Borgestad Gård - Brannsikring

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 350.000 til brannsikring av Borgestad Gård i Skien

Borgestad Gård er et av Grenlands og Telemarks mest kjente og særpregede kulturminner og kan knytte sin dokumenterte historie som storgård tilbake til 1300-tallet. Gården er nevnt i jordbøker fra middelalderen. Imidlertid er det på slutten av 1700-tallet og store deler av 1800-tallet at man kjenner historien til de enkeltpersonene som utviklet Borgestad som et av distriktets herreseter.

Statsminister Gunnar Knudsen giftet seg med datteren på Borgestad rundt 1880 og døde der i 1928. I årenes løp har industri- og rederiaktivitetene blitt overtatt av en gren av familien, mens en annen gren har overtatt gården.

Gården ble fredet i 1985, og samtlige 16 bygninger er i prinsippet gitt sterke begrensninger på hva som kan gjøres. Å holde Borgestad Gård i en førsteklasses stand har ofte krevd større ressurser enn det gårdsdriften løpende har generert.

I juni 2003 ble Borgestad Gård en privat stiftelse. Det kreves nå en del oppgraderinger og utbedring av aktive brannsikringstiltak.

http://www.borgestadgard.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss