Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2768 Stiftelsen Bakke mølles fremme - El-arbeider ved Bakke mølle

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til el-arbeider ved Bakke mølle

Stiftelsen Bakke Mølles Fremme er opprettet med det formål å restaurere, istandsette og ivareta Bakke Mølle med utstyr i forhold til tidsalder og funksjoner.

Hele mølleprosjektet er et stort prosjekt som har gått (og vil fortsette å gå) over flere år for å sette den gamle møllebygningen i stand.

Prosjektet «Bakke mølle – El-arbeider» er enkelt sagt et prosjekt som går ut på å legge om og å legge nytt elektrisk opplegg i møllebygningen for derved å gjøre denne delen av det tekniske anlegget sikkert å bruke.

En grunnleggende ide i hovedprosjektet er å belyse fenomenet energi og hvordan vann blant annet omdannes til mekanisk kraft. Arbeidet med den gamle mølla har allerede vakt stor oppmerksomhet langt ut over Re kommune. Kvern og sag på Bakke nevnes første gang i 1617 og mølla har hatt en turbulent historie med diverse branner og forskjellige gjøremål. Nåværende møllebygning er fra 1904, men ble i 1949 utvidet og modernisert.

Øivind Skjeggerød fikk overta møllebygningen med maskiner og inventar i 2008. Da han overtok var stort sett alle de gamle maskinene og utstyret intakte. Hele mølla skal restaureres og settes tilbake i den tilstanden den hadde på begynnelsen av 1900-tallet for den eldste delen og 1950-tallet for den yngre delen.

Re kommune benytter blant annet Bakke Mølle i forbindelse med «Den kulturelle skolesekken». Prosjektet «Bakke Mølle – et energihistorisk senter» tar sikte på å bevare hele kulturmiljøer og kulturminner knyttet til vanlige menneskers liv og virke.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss