Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2770 Merete Bergan Svendsen - Istandsetting av "Gammelhuset" på Elvenes i Gratangen

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til istandsetting av "Gammelhuset" på Elvenes i Gratangen

Merete Bergan Svendsen ønsker å ta vare på og restaurere det gamle huset, kalt «Gammelhuset», etter sin oldefar Gregus Johannessen og farfar Svend Gregussen på Elvenes i Gratangen. Restaureringen er ønskelig for å ta vare på dette gamle huset for etterslekter.

Man vet at huset ble tatt i bruk før 1906. Sannsynligvis ble det bygget rett før århundreskiftet da Svend Gregussen med kone Karen Gregussen var bosatt der ved Folketellingen i år 1900. Oldefar Gregus Johannessen og oldemor Marie Mikkelsdatter hadde eiendommen ved folketellingen i 1875.

I følge bygningskyndig person er huset bygd i sveitserstil med fine detaljer, og innvendig er det meste originalt. Nå har det vært mange lekkasjer i kjøkkendelen. Man ønsker å restaurere dette gamle huset, og restaureringsarbeidet skal gjøres etter antikvariske retningslinjer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss