Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2771 Stiftelsen Bø Prestegard - Brannsikring

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til brannsikring på Bø Prestegard

Bø Prestegard, som er vedtaksfredet, er i dag et kultursenter i Bø, og blir drevet som en stiftelse hvor det blir arrangert konserter og utstillinger.

I mange hundre år var prestegarden Holmen prestebustad i Bø. Nå er denne perioden over. En kan se det som sluttsteinen i en prosess som begynte omkring 1900 da presten ikke lenger drev garden selv. Noe senere ble jord- og skogeiendommene solgt unna og gardshus ble revet. Bare det gamle tunet med hovedbygning, stabbur og hage ble igjen.

Stiftelsen Bø Prestegard ble etablert i 2006. Stiftelsen har blant annet som formål å ta vare på Bø Prestegard «som del av den lokale kulturarven og som kulturminne og å benytte den til kulturelle formål».

Prestegarden brukes i dag til utleie, både til selskap og utstillinger i første etasje, og til studenthybler i annen etasje. I dag kommer inntektene fra dugnader, sommer-utstillinger og noe støtte eksternt. Det er en venneforening som står for det meste av dugnadene.

http://boprestegard.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss