Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2775 Sagflaten SA - Prosjekt Sagflaten klebersteinsanlegg

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til istandsetting av kleberanlegget på Sagflaten

I store deler av forrige århundre var kleberindustrien på Bårstad og Sagflaten den viktigste industrien i Sel og Vågå. Etter avviklingen på Sagflaten i 1982 og Bårstad i 1988 har dessverre det meste stått til forfall og er i ferd med å bli borte.

Nå er tida inne for å gjøre et siste forsøk på å verne Norges eneste gjenværende blokksteinsanlegg for kleberstein, som dermed har nasjonal verneverdi. Det er etablert et SA med styre og vedtekter.

Så langt er det gjort et omfattende registreringsarbeid. Styret for Sagflaten SA har som mål å gjennomføre en full reetablering av anlegget. En tenker seg et besøkssenter som viser hele den eksisterende maskinparken og produksjonslinjene, men som også kan romme aktivitetsrom for undervisning og forming i kleber.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss