Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2777 Olaf Engvig - Sikkerhets- og redningsutstyr til historisk skip "LFHF Værdalen"

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til en redningsflåte for LFHA Værdalen

Olaf Engvig er en internasjonalt anerkjent maritim historiker. Siden 1970-tallet har han arbeidet for å bevare vår maritime kulturarv.

Engvig har valgt å beholde Værdalen frem til den settes på museum og blir tilgjengelig for allmenheten. Gjennom 36 år har Engvig og hans venner og familie bidratt med penger og mye direkte arbeid på båten. I tillegg har Fosen Mekaniske Verksteder bidratt med materialer og arbeid. Utallige frivillige støttespillere har også gjennom årene bidratt.

Trelastskonnerten Værdalen, 90 tonn og 83 fot, er det eneste bevarte hybridskip igjen i verden. Skipet ble bygd av Trondhjems Mek. Værksted i 1891 i jern og stål. Det gikk i sommer for egen maskin fra Rissa til Levanger, etter 36 års restaurering.

Værdalen er et enestående historisk skip og skal på museum. Før det vil en redningsflåte være en forutsetning for å kunne invitere folk om bord/på tur.
Skipet er i prinsippet ferdigrestaurert, med både ny mob-båt og en ny livbåt av den typen skipet hadde for over 100 år siden, men mangler en godkjent redningsflåte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss