Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2784 Tor Mjelstad og Elisabeth Tonheim - Restaurering av Villa Heimdalstrand

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til istandsetting av Villa Heimdalstrand

Villa Heimdalstrand er en kunstnervilla i Balestrand fra 1910, som er autentisk bevart som da den ble benyttet som sommerhus for de to tysk/norske kunstnerne Emma Normann og hennes datter Helga Normann.

Heimdalstrand er bygd av Emma Normann Pastor og Willi Pastor i 1910. Huset og interiøret er tegnet av Emma Normann Pastor, og dekoren er utskåret av Ivar Høyvik. Sommerhuset er et dragestil-hus med et omfattende dekorprogram i både eksteriør og interiør. Stabburet/atelieret var oppført samtidig, med en enklere dekor. Hagen er fremdeles bevart med stier, trapper og planter. I tillegg er den vesle holmen, som Willi Pastor fikk satt opp i hagen, bevart på sitt opprinnelige sted.

Etter at Emma Normann skilte seg fra Willi Pastor var det hun og datteren Helga som brukte huset. Etter at huset har stått tomt i flere tiår, har Mjelstad og Tonheim kjøpt eiendommen. Pr i dag er tomta overgrodd, og større reparasjoner må gjøres på. Av sikkerhets¬messige hensyn må det også gjøres en gjennomgang og oppgradering av pipe og ildsteder, samt elektrisk anlegg og røropplegg i huset.

Det er et ønske å sette eiendommen i stand slik at den kan brukes og oppleves av både fastboende og turister. I tillegg til kulturformidling knyttet til kunstnerlivet på eiendommen, vil huset skape en unik ramme for aktiviteter som intimkonserter, møtelokale, servering og kulturkafé.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss