Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2793 Bergfjerdingen Vel - Direktedeteksjonsanlegg for trehusbebyggelsen i Bergfjerdingen

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til direktedeteksjonsanlegg for trehusbebyggelsen i Bergfjerdingen

Bergfjerdingen Vel er en interesseforening for beboere og næringsdrivende i den gamle bebyggelsen rundt Damstredet, Dropsgate, deler av Fredensborgveien og Akersveien i Oslo sentrum. Strøket er en gammel forstadsbebyggelse til Christiania, og ble bygget i en ufruktbar skråning i byens mark, blant borgernes fruktbare løkker.

De fleste gamle husene er bygget på 1700- og 1800-tallet. Bergfjerdingen er en av de få bevarte forstadsbebyggelsene fra denne perioden og er regulert til spesialområde med formål bevaring. Velforeningen har som hovedmålsetting å bevare området som et bærekraftig bomiljø. Dette er avgjørende for å bevare de kulturhistoriske verdiene i Bergfjerdingen.

I 2010 ble en brannsikringsplan for området utarbeidet. Planen deler inn området i soner med varierende brannrisikokarakteristikk, men anviser likevel deteksjons-anlegg med varsling til brannvesen som høyprioritert tiltak for samtlige soner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss