Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2800 Oslofjordmuseet - Reparasjon av Soling nr. 1

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til reparasjon av Soling nr. 1

Oslofjordmuseet ble åpnet sommeren 2013, men alt i 1991 startet man ved Follo Museum en innsamling av fritidsbåter. Formålet var å sikre en samling representative antall og utvalg fritidsbåter brukt på Oslofjorden, samt å etablere en båtsamling som fokuserer på østnorske båt- og båtbyggingstradisjoner og dermed tette et «hull» i norske museers båtsamlinger. Oslofjordmuseet ble bygget opp rundt denne fritidsbåtsamlingen for å huse og forvalte den.

Utviklingen og bruken av fritidsbåter er en særegen og viktig del av vår kulturhistorie som må tas vare på. Oslofjordmuseet formidler en viktig del av vår nyere historie og har dermed en unik sjanse til å ta vare på denne kulturarven både for dagens og fremtidige generasjoner
.
Oslofjordmuseet i Vollen i Asker er et museum hvis formål er å formidle Oslofjordens mangfoldige kystkultur og rike historie. Dette gjøres gjennom å presentere båter fra deres båtsamling samt varierte utstillinger om naturvern og rensing av fjorden. De fokuserer også på formidling om øyene og skjærgårdslivet, i tillegg til at de har satset på å utvikle båtbyggerverksted med tilhørende basseng for unge modell- og strikkbåtbyggere. Oslofjordmuseet inngår også som en del av tilbudet til «Den kulturelle skolesekken» for kommunene Røyken og Asker.

Oslofjordmuseet ønsker å reparere seilbåten Soling nr. 1 som skal stilles ut og brukes i den nye museumshavna. Oslofjordmuseet har fått Jan Herman Linges seilbåt, Soling nr. 1, i gave. Jan Herman Linge er en av Norges aller mest betydningsfulle båtkonstruktører gjennom tidene. Båten er svært viktig i kulturhistorisk sammenheng - både nasjonalt og internasjonalt. Båten vil være en del av museets fritidsbåtsamling. Båten har skader som må utbedres for at den skal kunne brukes sikkert i undervisning.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss