Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2806 Sørlistøa Fløtermuseum - Sikkerhetstiltak for MS Trysilknut og istandsetting av pipe ved museet

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 60.000 til sikkerhetstiltak for M/S Trysilknut og til istandsetting av pipe ved Sørlistøa Fløtermuseum

Sørlistøa Fløtermuseum ligger ved Osensjøen i Åmot kommune. Her har det blitt drevet tømmerfløting fra siste halvdel av 1700-tallet og fram til 1984. Fløtermuseet består i dag av mange bygninger, båter og utstyr fra både sjø- og tverrelvfløtinga i området. Ved kai ligger den gamle slepebåten M/S Trysilknut fra 1914. Båten står på Riksantikvarens liste over verneverdige fartøy. I de senere årene har det pågått et stort restaureringsarbeid på båten og i 2014 fikk båten på nytt passasjersertifikat. Båten har stor kulturell betydning og båtturer er sterkt etterspurt.

Sørlistøa Fløtermuseum er en del av stiftelsen Norsk Skogmuseum som inngår i Anno Museum, har nå fått krav om å utbedre pipen i fløterbrakken som brukes som museumssenter.

For å kunne frakte passasjerer om bord på M/S Trysilknut er museet underlagt strenge sikkerhetskrav. Museets målsetting er å kunne bevare M/S Trysilknut som et flytende kulturminne og det må gjennomføres sikkerhetstiltak som blant annet anskaffelse og kontroll av brann- og redningsutstyr, samt ultralyd av skrog. Sistnevnte inngår som et krav i 5-årskontrollen av båten.

http://annomuseum.no/museum/norsk-skogmuseum/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss