Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2814 Stiftinga Jærmuseet - Brannalarmanlegg ved Grødalandstunet i Rogaland

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 58.034 til brannalarmanlegg ved Grødalandstundet i Rogaland

Stiftinga Jærmuseet som er et regionsmuseum for kommunene Randaberg, Sola, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time og Hå, samt regionalt vitensenter for Sør-Vestlandet. Det er et konsolidert museum med hovedkontor på Vitengarden, Nærbø i Hå kommune. Museet driver ulike museumsanlegg i alle de sju kommunene.

Grødalandstunet er et av de eldste og best bevarte gardsanleggene i Rogaland, en typisk sjøgard. Garden består av to bruk: Gamlehuset med løe fra 1700-tallet og Torehuset med løe og fjøs fra 1800-tallet. Gamlehuset er et stort jærhus med endekammers, som trolig ble bygget i 1715. Senere ble huset på- og ombygget flere ganger med bl.a. skipstømmer. Torehuset, også et stort hus, ble bygget i 1830. I Torehuset bodde det folk til slutten av 1950-åra. Gamlehuset er innredet som tidlig 1800-tallet, Torehuset etter skikken på 1920-tallet.

Begge løene er grindbygde, stort sett med skipsmaterialer. Her fins både master, rær og dekksbjelker. Grødalandstunet var en del av Rogaland folkemuseum fra 1952. Etter oppløsning av folkemuseet ble tunet overdratt til Hå bygdemuseum i 1983 og ble konsolidert med Jærmuseet i 2002.

http://www.jaermuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss