Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2820 Stiftelsen Reidevoll - Restaurering av Østre Gausdal Prestegård

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til restaurering av Østre Gausdal Prestegård

Boligen er bygget av prest Andreas Pihl i 1770-årene. Deler av bygget er flyttet fra tidligere prestebolig og er trolig fra ca. 630. Huset er i tre etasjer og har 36 rom. I 1933 ble bygningen listeført som fredet, og formelt fredet i 1991. Bygningen ble benyttet som prestebolig fram til 1963. Da var den fortsatt i Opplysningsvesenets Fonds eie og ble benyttet til ulike formål. I 1992 ble Stiftelsen Reidevoll dannet av Østre Gausdal Sokneråd, Follebu Menighetsråd og Gausdal Historielag for overtagelse av bygningen. Den ble overdratt ved skjøte i 1994. Formålet var å bevare bygningen og å legge til rette for fortsatt bruk i for bygdefolket og andre interessenter.

I dag leier Gausdal Historielag kontor, møterom og arkiv. Det er også et mindre skole¬¬museum i bygningen. Videre er det en stor stue, tre mindre stuer, anretning og kjøkken som brukes til selskaper og ulike sammen¬komster.

Igangsetting av restaureringsarbeider er vedtatt etter en prioriteringsliste. Nye ytterdører i gammel stil er satt inn, vinduer i 1. etasje er restaurert. Nå skal restaureringen fortsette med blant annet isolering mot loft i trappeganger, omlegging/isolering av gulv i hovedstue, renovering av kjøkken, isolering av to gulv med dårlig isolasjon.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss