Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2821 Stiftelsen Ytterøy Bygdetun - Restaurering av hovedlåna i det gamle gårdsanlegget Bjørvik Øvre

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 40.000 til restaurering av hovedlåna på Bjørvik Øvre på Ytterøy

Ytterøy er en øy i indre Trondheimsfjord tilhørende Levanger Kommune. Ytterøy som helhet er pekt ut som ett av 23 kulturlandskap i fylket med behov for verneoppmerksomhet. Gården Bjørvik Øvre, som i 1994 ble overtatt av Stiftelsen Ytterøy Bygdetun, er pekt på som en typisk, gammel gård for et småskalajordbruk med egen mølle, sagbruk og smie.

Det trønderske firkanttunet Bjørvik Øvre blir omtalt som et ”meget verneverdig tun, klart i fredningsklasse”.

Gården Bjørvik Øvre (Øverbjørvika) på Ytterøy er et autentisk trøndersk firkanttun. Tunet ble bygd opp på stedet der det ligger i dag, i en tidsperiode fra ca. 1870 til siste bygning var på plass ca. 1930. Gården har vært i drift frem til etablering av Stiftelsen Ytterøy Bygdetun i 1994. Gården og tunet står i dag slik det ble bygget opp, og i stor grad med det utstyret som var vanlig på den tid og består av følgende bygninger:
Hovedlån, mastu, kvern/saghus, smie, vognbu/redskapsbu, bur/stabbur og driftsbygningen/fjøset/låvebygningen.

http://www.ytteroy.no/pages/bygdetun/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss