Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2824 Stiftelsen Modums Blaafarveværk - Koboltgruvene - Sikring og tilgjengeliggjøring av Sydgruvene

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til sikring og tilgjengeliggjøring av Sydgruvene ved Koboltgruvene

Stiftelsen Modums Blaafarveværk i Modum kommune, bygger sin virksomhet på å forvalte, forske i og formidle industrihistorien som knytter seg til utvinning og foredling av kobolt (1773-1893), samt formidling av billedkunst.

Blaafarveværkets Koboltgruver strekker seg over et område på ca. 300 mål. Den sydlige enden av området, Sydgruvene, skal nå sikres og tilrettelegges slik at publikum får en mer helhetlig opplevelse av Koboltgruvene som område. Landskapet og kulturminnene her er også fra driften som startet på 1700-tallet.

Til nå har det ikke vært anledning til å gjøre noe med denne delen av Koboltgruvene. Området brukes mer og mer av turgåere, og sikring er påkrevd. Helst innen 2018 når det er 25-årsjubileum for åpningen av Koboltgruvene.

Med dette prosjektet er det et ønske om å renske og få frem felshauger (slagghauger) og kulturminner med grunnmurer o.l., som i dag er gjengrodde. Felshaugene ligger i åsen mot Gruvetråkka og ved å få frem disse ved hogst, sikring og opprenskning, vil hele området få en helt ny «skyline».

Den gamle veien fra Malmveien og direkte opp til Sydgruvene skal rustes opp med grøfting og drenering. Tekniske kulturminner som grunnmurer til scheidehus, smier og kullhus, samt driftsplasser i forbindelse med felshaugene skal sikres og utbedres. Her ligger også restene etter smedens boligplass, Muggerud.

http://www.blaa.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss