Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2826 Hjørundfjord kulturvernlag - Istandsetting av Stavset internatskole

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 øremerket istandsetting av Stavset internatskole

Hjørundfjord kulturvernlag har i noen år arbeidet med å få restaurert Stavset internatskule på Hjørundfjordstranda i Ørsta kommune. I 2015 ble dette flotte nasjonale kulturminnet 100 år.

Stavset internatskule ble bygget for at barna langs Hjørundfjordstranda skulle slippe å gå langs fonnfarlige stier eller bli seglet eller rodd over fjorden daglig, som kunne være livsfarlig. Barna gikk den gang på skolen annenhver uke.

Stavset skole står om lag slik den ble bygd i 1915. På loftet finnes det sovesal og kammerset til husmora. I kjelleren er det kjøkken og sløydsal.
Stavet skole ble benyttet som internatskole til ut på 1950-tallet. Etter hvert kom det vei med fonnoverbygg på Hjørundfjordstranda.

Nå er det kun igjen to internatskoler for folkeskolebarn i Norge. Den andre ligger i Indre Telemark. Skolene er en svært viktig del av vår nære historie

Hjørundfjord kulturvernlag samarbeider godt med de sju eierne av skolen på Hjørundfjordstranda, og man ønsker i denne omgang å få ordnet taket.

Skolen ligger vakkert til med utsikt til Honndalsrokken i syd og utover mot Storfjorden i nord. Fremtidig bruk av Stavset internatskule kan bli så mangt. Det er et fantastisk turområde, både sommer og vinter. Skolen kan bli et flott turobjekt for alle skoleklasser i Ørsta/Volda og resten av Sunnmøre.

http://www.hjorundfjord.no/kulturvernlaget/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss