Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2829 Stiftelsen Lillehammer museum - legging av spontak og takrenner på Isumkapellet på Maihaugen

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 400.000 til legging av nytt spontak og takrenner på Isumkapellet på Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 antikvariske bygninger fra perioden 1200-2001, i tillegg til utstillinger og publikumsfasiliteter. Museet er åpent hele året, med størst aktivitet i sommersesongen. Maihaugen er det største friluftsmuseet i Norge utenfor Oslo, og ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887.

I 2015 ble Isumstua, som er fredet, restaurert med nytt torvtak lagt etter tradisjonelle teknikker. Prosjektet ble fullfinansiert av Stiftelsen UNI. Vi hadde som en del av prosjektet Nå er det ønskelig å restaurere resten av Isumtunet for å sikre bevaring av dette unike, komplette gardsmiljøet. Alle bygningene på Isum er fredet eller underlagt fredningsforslag, da de representerer en unik kulturhistorie.

Isumkapellet ble bygd som et gardskapell tilhørende Bjørnstadtunet, et tun som nå i mange år har vært prioritert av Maihaugen grunnet sin kulturhistoriske betydning.

På Isumkapellet omfatter arbeidet nytt spontak og takrenner.

I tillegg til at de ferdig restaurerte bygningene vil kunne gi rom for utvidet bruk av tunet, vil restaureringa i seg selv være med på å lage liv og aktivitet. Det legges stor vekt på formidling av håndverkstradisjoner på Maihaugen.

http://lillehammermuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss