Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2835 Norsk Transport AS - Transport og sikring av kontaktledningsvogn Rlm 16571.

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til transport og sikring av kontaktledningsvogn Rlm 16571

Prosjektet har til formål å gjennomføre transport av selvgående revisjonsvogn type Rlm nr. 16571 fra Mo i Rana til Notodden. Transporten omfatter uttak av vognen fra tunnel, opplasting på bil for transport til kai, båttransport fra Mo i Rana til Brevik og videre med bil til Notodden.

På Notodden skal vognen inngå i samlingene for dokumentasjon av elektrisk jernbanedrift i Norge. Vognen er en av verdens eldste selvgående revisjonsvogner for kontaktledningen.

Norsk Transport AS overtok i august 2011 selvgående revisjonsvogn for kontaktledningen fra Mo Industripark AS. Vognen hadde da i mange år stått hensatt i en tidligere jernbanetunnel på Industriparkens område. Hensikten med overtagelsen er å sørge for at vognen blir sikret for bevaring ved det levende miljøet for historisk elektrisk jernbanedrift som er under oppbygging på Tinnosbanen, med Notodden stasjon som sentrum for virksomheten. Bevaringen vil skje i sammenheng med den vedtatte fredningen av Tinnos- og Rjukanbanen og transportlinjen Rjukan - Tinnsjø - Notodden, nå representert på UNESCOs verdensarvliste.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss