Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2855 Vågå Historielag - Jutulheimen bygdamuseum - El.arbeid ved

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 105.000 til el.arbeid ved Jutulheimen Bygdamuseum


Vågå Historielag er eier av 11 hus på bygdemuseet Jutulheimen, 5 hus på almenningsbruket Flåten (Nordheradsprosjektet har driftsansvar), Jo-Gjende-bua og Klonesbuene ved Gjende, et tvillingseterfjøs i Randsverk og en fiskebu; Pulløybua.

Historielaget eier også 12 hus i Vågå Prestgard Ullinsvin, av disse er 10 freda.

Prestgarden er barndomshjemmet til dikteren Edvard Storm. I Prestgarden er to av husene bolighus; forpakterboligen og hovedbygningen. Deler av hovedbygningen er i bruk for husflidsaktiviteter av husflidlaget. De øvrige bygningene er lager, magasin og utstilling av museumsgjenstander. Anlegget blir sett i sammenheng med Bygdemuseet Jutulheimen som ligger noen hundre meter unna.

I 2012 og 2013 pågikk omfattende restaureringsarbeid i Ullinsvin av eldhuset, vognskjulet og studeren. En del el.installasjoner, røropplegg, piper og ildsteder i hovedbygningen på prestegården er blitt oppgradert, og hagen har blitt tilbakeført til gammel tid. Siste restaurering var peis/pipe/bakerovn i eldhuset der Stiftelsen UNI har gitt tilskudd.

I Jutulheimen er det utstillinger av mye tradisjonelt bondehåndverk.
Det er Gudbrandsdalsmusea AS som drifter Jutulheimen Bygdamuseum, men det er Vågå Historielag som eier som har ansvar for vedlikehold. Det siste større prosjektet var restaurering av en stall som blir brukt til scene.

Det har vært en gjennomgang av el-tilsynet, og feil og mangler må utbedres.

http://www.vaagaa-historielag.org/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss