Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2865 Museet Midt IKS, avd. Kystmuseet i Nord-Trøndelag - Sikring av Fiskemottaket i Sør-Gjæslingan

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 284.734 til sikring av Fiskemottaket i Sør-Gjæslingan

Fiskebruket er et vesentlig bygg i det fredete kulturmiljøet Sør-Gjæslingan. Hovednæringen er fisk, og fiskeværet ville vært «fattig» uten Fiskebruket, og det ville heller ikke vært mange bygninger der. Fiskebruket var så å si «hjertet» i det mobile samfunnet som et fiskevær er.

I dag er bygningene kulturmiljøfredet. For en gammel fiskerinasjon er Fiskebruket et av de få fredete objektene som direkte vitner om de store fiskeriene på Norskekysten.
Fiskebruket, slik det står i dag, ble reist for over hundre år siden, og enda finnes det murer etter et eldre fiskebruk under det som står der i dag.

I 2011 var det to store orkaner med stormflo som gjorde store ødeleggelser på gulvet og fundamentet. Bruket er restaurert innvendig og pelene under er på plass.

Fundamentet på Fiskebruket i Sør-Gjæslingan må nå restaureres. Blant annet må steinmuren stabiliseres og mures opp på nytt. Hvis ikke dette gjøres kan hele fiskebruket stå i fare for å kollapse.

http://museetmidt.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss