Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2870 Stiftelsen D/S Stord - MOB-båt for D/S Stord I

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til MOB-båt for D/S Stord I

D/S Stord I har vært under istandsetting og restaurering i 35 år. Realisering av prosjektet har vær mulig på grunn av private sponsorer og offentlige tildelinger, men også på grunn av en formidabel dugnadsinnsats fra frivillige.

Dampskipet Stord ble bygget for Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap ved Laxevaag Maskin & Jernskipsbyggeri i 1913 og skipet gikk i rute frem til 1969.

Mål og visjon for prosjektet D/S Stord I har vært, og er, at D/S Stord I skal gjenoppbygges for å bli et attraktivt reise- og opplevelsestilbud for Vestlandet. En maritim kulturskatt skal bli levende og kalle frem minner fra en 100-årig epoke i rutebåttrafikken i dette distriktet. Å være om bord skal i seg selv være en opplevelse. Passasjerene skal være deltakere i reisen. Skipets indre liv skal betraktes på nært hold; maskinen, broen, salongene og byssen. Riksantikvaren tildelte skipet vernestatus i 1991.

D/S Stord I har nå tre års erfaring som seilende veteran-passasjerbåt. Til tross for ulønnet dugnadsmannskap gir ikke seilingene overskudd til anskaffelser ut over det driften krever. Vi sliter også med renter og avdrag på investeringslån fra 2005, men optimismen råder. «Stord I» er etterspurt og i kommende sesong vil skipet være deltakende under Hansadagene i Bergen og på festivaler i distriktet. Mange bedrifter og organisasjoner vil også leie båten til opplevelsesturer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss