Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2897 Norsk Veteranskibsklub - Sikkerhetsutstyr for Børøysund

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til sikkerhetskurs og sikkerhetsutstyr for D/S Børøysund

Norsk Veteranskibsklub eier og driver lokalbåten «Børøysund» fra 1908 og slepebåten «Styrbjörn» fra 1910. «Børøysund» er landets eneste originale kullfyrte dampskip som fortsatt er i drift.
«Børøysund» tilhørte Vesteraalens Dampskibsselskab (VDS) og tjenestegjorde som lokalbåt i Nordland i mange tiår – først og fremst i Lofoten og Vesterålen. «Børøysund» ble overtatt av Norsk Veteranskibsklub i 1969 og i 2014 ble skipet fredet av Riksantikvaren.

«Børøysund» har i dag tilhold i Oslo, men det har alltid vært et mål å vise fram skipet langs hele kysten. De har derfor vært i Nord-Norge flere ganger selv om dette er meget krevende. Sist de var nordpå var i 2008 i forbindelse med skipets 100-årsjubileum. Nå planlegges en ny stor seilas nordover. Det legges opp til «åpent skip» og en rekke passasjerturer langs kysten. En slik seilas er som sagt meget krevende. Det trengs ca. 75 tonn kull som må importeres fra utlandet og kjøres ut i passende depoter langs kysten. Det trengs også et stort mannskap, og selv om disse jobber uten hyre, må klubben dekke sikkerhetskurs, sikkerhetsutstyr, reisekostnader, proviant osv. I tillegg koster det selvsagt mye å holde et slikt fredet skip sertifisert for 90 passasjerer.

Målet har hele tiden vært å bevare fartøyet nøyaktig slik det var i perioden som lokalbåt nordpå og samtidig vise fram dette unike maritime kulturminnet for flest mulig passasjerer og andre interesserte gjester.

http://www.nvsk.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss