Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2909 Norsk Kulturarv - Skadeforebyggende tiltak for "Ta et tak 2016/2017"

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 3.000.000 til skadeforebyggende tiltak i forbindelse med "Ta et tak 2016/2017"

Norsk Kulturarv ble etablert som en ideell stiftelse i 1993, og er en interesse-organisasjon med formål å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk. Norsk Kulturarv er en selveiende institusjon med hovedkvarter i Vågå kommune opprettet av Oppland Fylkeskommune. Norsk Kulturarv er landsdekkende og dens hovedmål er å bidra til å sikre vår kulturarv for kommende generasjoner.

• Norsk Kulturarv skal ivareta interessene til eiere og brukere av freda og verneverdige kulturminner
• Norsk Kulturarv skal arbeide for, og delta aktivt i forsvarlig næringsutnytting av kulturarven
• Norsk Kulturarv skal gjennom økonomisk og faglig bistand drive aktivt kulturminnevern med hele landet som arbeidsområde.

Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.

Norsk Kulturarvs aksjon «Ta et tak» har vært gjennomført 10 ganger og har til sammen bidratt til å redde ca. 3000 bygninger. Man ønsker nå å videreføre aksjonen i løpet av 2016.

Aksjonen skal ha følgende fokusområde: Støtte skadeforebyggende tiltak på både våningshus- og driftsbygninger over hele landet. Både privatpersoner, lag, foreninger byggfagklasser og organisasjoner vil kunne søke tilskudd.

http://kulturarv.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss