Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2919 Suldal Røde Kors - Hjertestartere

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til 6 sett hjertestartere inkl. batteri og skap

Suldal Røde Kors jobber året rundt for at innbyggere og til-/gjennomreisende i Suldal kommune skal være trygge. Et av deres prosjekter gjennom mange år har vært å bygge opp utstyr for, samt kunnskap om, livreddende tiltak dersom noen rammes av alvorlig sykdom eller skade. Resultatet av dette arbeidet er at alle kommunens "grender" skal ha en eller flere hjertestartere tilgjengelig. Mellom 40-80 personer blir hvert år kurset i bruken av disse. Pr dags dato er 19 hjertestartere i beredskap.

Hensikten er at hjertestartere på Suldal Røde Kors’ liste skal være tilgjengelig for alle. Gjennom samarbeid med AMK inngår samtlige hjertestartere i deres beredskap. Når AMK får inn en nødmelding og ambulansebil/-båt/-helikopter er langt unna, vil Suldal Røde Kors bli kontaktet og anmodet om å rykke ut for å kunne starte livreddende førstehjelp.

Sammen med Suldal kommune drifter og vedlikeholder Suldal Røde Kors disse hjertestarterne, for å ivareta at de er operative til enhver tid.
Situasjonen er nå den at flere av disse hjertestarterne er blitt såpass gamle at utskifting må påbegynnes for å opprettholde det livreddende tiltaket. Hjertestarterne har reddet, og vil fortsette å redde liv.

http://www.rodekors.no/suldal

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss