Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2940 Norges Røde Kors - Gartnerløkka nettverkshus

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til kjøkkenoppgradering

Gartnerløkka nettverkshus i Urtegata 50 eies av Norges Røde Kors og leies ut til Kirkens Bymisjon og Oslo Røde Kors og huser to tiltak; SAFIR og MARTE.

SAFIR (Senter for Frivillig Innsats i Rusfeltet) er en frivillighetssentral i samarbeid mellom Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo og Oslo Røde Kors, og er et sosialt nettverks-tilbud og et være-gjøre-lære-sted for og med kvinner og menn som ønsker å mestre en rusfri hverdag.
Oslo Røde Kors MARTE nettverkssenter - MARTE er en inspirerende og inkluderende møteplass som styrker aleneforeldre og deres barns hverdag i Oslo. Grunnlaget for aktivitetstilbudet er den frivillige innsatsen. Det legges vekt på at både deltakere og frivillige ved senteret først og fremst er medmennesker, og ikke et behandlende tilbud. I dag er ca. 200 familier tilknyttet senteret.

Begge tiltakene i huset har matlaging og ernæring som en viktig del av aktivitetstilbudet, og de fleste aktivitetene starter med et fellesmåltid.

Gartnerløkka nettverkshus holder til i et hus fra 1820 som står på byantikvarens gule liste. Kjøkkenet ble renovert i 2005 til et vanlig husholdningskjøkken og ikke storkjøkken. Siden 2010 har MARTE og SAFIR vært de eneste leietakerne og begge har de senere årene hatt en markant økning i deltakelse og omfang av tilbudet.
Begge sentrene har mye fokus på mat og matlaging og en oppgradering av kjøkkenet på nettverkshuset vil også innebære en betydelig bedring av hygiene på huset. Matlaging til over 30 personer nærmest daglig i ukedagene gjør det svært vanskelig å holde et kjøkken, beregnet på en privathusholdning, ryddig og rent.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss