Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2949 Kirkens Bymisjon Oslo - Prosjekt Radius

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til aktivitetsmidler til prosjekt Radius i 2016

Prosjektet Radius ble etablert høsten 2015 på bakgrunn av funn i Uteseksjonens kartlegging i 2013 «Unge voksne – en kartlegging av aldersgruppen 18-25 år i et åpent rusmiljø i Oslo sentrum».

Denne gruppen etterlyste muligheter for aktivitet som et viktig bidrag til å etablere en meningsfylt hverdag i arbeidet som den enkelte kan gjøre med hensyn til egen rusproblematikk. Det ble i tillegg understreket stort behov for et aktivitetstilbud også for de som ikke er rusfrie.

Prosjektet har i mai 2016 inngått partnerskap med Kirkens Bymisjon. Dette er gjennomført på grunnlag av kommunens ønske om dialog og samarbeid med Kirkens Bymisjon, samt utvikling og sikring av individuelt tilrettelagte aktivitetstilbud til målgruppen.

Hensikten med aktivitetstilbudet er å gi de unge voksne mulighet for utvikling og mestring av nye ferdigheter i et rusfritt miljø via aktivitet med egen mentor. Målsettingen er at de gjennom positiv aktivitet og ny sosial kontakt, opplever økt livskvalitet og inkludering, og at de via dette styrkes i sin bedrings-, rehabiliterings- og rehabiliteringsprosess. Prosjektet legger vekt på å gi de unge mulighet til sysselsetting og gode mestringsopplevelser i hverdagen.
Prosjektet baseres på frivillighet og de unge voksnes eget ønske om aktivitet.

Prosjektet tilbyr stor grad av fleksibilitet og individuell støtte, og det legges vekt på å skape gode relasjoner og økt trygghet i kommunikasjonen. De unge får bistand til å sette seg konkrete mål for deltakerperioden, bli klar over sine iboende ressurser og utvikle evner og ferdigheter innenfor valgt aktivitet.
Prosjektet gir støtte til innkjøp av nødvendig utstyr til aktiviteten. De unge kan inngå en nedbetalingsavtale for delbeløp og på sikt eie eget utstyr jfr. ansvarlighet og eierskap overfor dette og selve aktiviteten.

http://www.bymisjon.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss