Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2960 Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus - Bygningsverndagen 2016

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til promotering av Bygningsverndagen 2016

Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus arbeider for å spre kunnskap om, og entusiasme for, det praktiske bygningsvernet: De siste ti årene har foreningens helt spesielle byggmesse, Bygningsverndagen, vært den viktigste arenaen for å gjøre nettopp det.

Som alltid inviterer vi dyktige håndverkere fra høyst levende og truede fagfelt. Vi kontakter produsenter som søker å tilby oss den samme kvaliteten våre oldeforeldre fikk. Vi får også med antikvariske myndigheter, rådgivere og formidlere som kan
bistå og inspirere publikum.

Fordi vi mener bygningsvern er noe flere bør ha kunnskap om satser vi i år på flere familievennlige elementer. Her skal både besteforeldre, foreldre og barn ha noe å bryne seg på og glede seg over. I tillegg til vår faste spikkestasjon skal Foreningens nye formidlingsprosjekt få plass på Bygningsverndagen.

Vøienvolden gård sikrer en vakker ramme for dagen. Fortsatt ansees gården som en skjult perle, og det er en glede for oss å invitere folk inn på tunet, i hagen og ikke minst i hovedhuset og i Bygningsvernutstillingen. Anlegget ligger sentralt på Sagene.

I flere år har Stiftelsen UNI vært støttespiller.
Fortidsminneforeningen ser at gjenbruk og en mer miljøbevisst holdning i befolkningen kan være godt for deres sak og de håper at flere tørr å ta fatt i et gammelt gårdsanlegg, en gammel bygård eller en gammel hage.

http://www.fortidsminneforeningen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss